Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисияSamsung Galaxy S Duos GT-S7562 (Мобилен телефон)

Самсунг Галакси С Дуос Джи-Ти-Ес7562 е мобилен телефон пуснат през Септември 2012-та година. В момента той е евтин, базиран на Android мобилен телефон. Към Септември 2013-та година, цената е 329 лева без договор (168.22 Евро). Устройството бидейки напълно достъпно, е прекрасен телефон за входящо ниво при хора, желаещи да използват съвременни технологии, макар и малко бавен, с по-ниско качество. Вече имам опит с телефони с две SIM карти, като Toshibo V9+i, така че Samsung Galaxy S Duos за мен е логичния ъпгрейд.

Опаковка


Телефона идва в лъскава малка бяла кутия, много лека, с размери - 7.3 x 13 x 5 см. Отпред на кутията има снимка на телефона със стандартния Samsung Galaxy тапет и най-използваните икони - ChatOn, Камера, Samsung Apps, Google Play, Телефон, Телефонен указател, Съобщения, Интернет и Приложения.
На дясната страна на кутията са написани характеристиките на телефона с икони:

  • HSDPA HSDPA7.2 (900/2100Mhz)
  • Quad-band Четири-честотен (850/900/1800/1900MHz)
  • 1GHz 1GHz Процесор
  • Екран 100.8 mm (4.0") WVGA TFT LCD
  • Камера 5MP AF w/FL + VGA
  • TouchWiz ТъчУиз за Андроид
  • Навигация GPS/Гео-тагване
  • Android Андроид технология
  • Wi-Fi Уай-Фи сертифициран
  • DUOS Два SIM-а
Samsung Galaxy S Core Duos - съдържание на кутията. На дъното на кутията има QR код с номера на партидата GH69-15986A 3 и текста GT-S7562. Цвета на моя телефон е Чисто Бял. В кутията са телефона, с една сравнително голяма батерия под него, и двете поставени в хартиено легло. Под хартиеното легло има Кратко ръководство, захранващ адаптор и USB кабел. Няма слушалки, няма калъф и няма книжка със стандартните аксесоари. Разбира се, в магазина за мобилни телефони, където бях, беше възможно да се купят множество аксесоари за допълнително пари изхарчени по устройството. Положителното от продаваните добавъчни аксесоари е възможността да се избере изглед който ти съвпада на стила. Негативното е нуждата от допълнителни пари, което прави телефона малко по-скъп от това което изглежда на пръв поглед.

Инсталация

Телефона е готов за използване почти направо от кутията. За да се използва за пръв път, преди да се пробва да се зареди, потребителя трябва да сложи батерията в телефона и евентуално една SIM карта или две SIM карти за телефонни обаждания, но SIM карта не е задължителна за работа. За разлика от опита с HTC Wildfire, отварянето на задния капак и поставянето на батерията е много лесно. Поставянето на една или две SIM карти също е лесно. За разлика от дву-SIM-картовите телефони на Тошибо и Нокиа, които съм ползвал, при Galaxy S Duos леглата за SIM карти са едно под друго, не едно до друго. Това спестява пространство, но прави по-трудно виждането коя SIM карта в кой слот е поставена. След затваряне на задния капак, не е нужна друга сложна инсталационна процедура. Телефона е готов за употреба. Просто го стартирай.

Използване

Samsung Core Duos телефон показващ заключен екран. След като се включи телефона, с натискане на бутона от дясната страна, горе, за три секунди, стартиращия процес показва ниската природа на процесора и паметта. Отнема около 45 секунди за стартиране в напълно функционално устройство. След избор на SIM картата да бъде активна - първа или втора (в зависимост от коя се нуждаете в момента), телефона е готов за използване. Екрана на заключено устройство показва текущото време и датата в горната част и инструкция за отключване в долната (Плъзнете екрана, за да го отключите), заедно с четири икони - Телефон, ChatOn, Интернет и Камера. Телефона е много лек и за основна функционалност е сравнително бърз и лесен за употреба. USB кабела е лесен за пъхане в жака в долната част на устройството. След като се пъхне в друго устройство чрез USB или захранващ адаптор, автоматично започва да се зарежда батерията. Свързването към компютър го показва като Removable Disk (Портативен диск), и също като GT-S7562 с телефонна икона. Достъпа на телефоната файлова структура показва папки за Alarms (Аларми), Android (Андроид), DCIM (Заснети), Download (Изтеглено), Movies (Филми), Music (Музика), Notifications (Известия), Pictures (Снимки), Podcasts (Подкести), Ringtones (Рингтонове) и samsungapps (Самсунг приложения). Няма безплатни албуми за рингтонове, но в днешно време е лесно да се намери или запише музика. Телефона е показан с 1,49 Гигабайта свободни от 1,68 Гигабайта. Пъхането на допълнителна MicroSD карта е много лесно и не изисква отваряне на задния капак. Има MicroSD картов слот в долната дясна част на телефона, защитен от изваждащо се капаче. Лесен е да се разпознае по снимката на карта и текста MicroSD.

Приложения

Samsung Core Duos телефон показващ икони на Андроид приложения. Фабрично инсталиран в мобилния телефон е Android 4.0.4 - Сладоледен Сандвич, версия на основната част S7562XXLJ3, версия на ядрото 3.0.8-1102401 dpi@DELL138 #1 (Tue Oct 16 11:19 12 KST 2012), номер на компилация IMM76I.S7562XXALJ4. Натискането на иконата в долния десен ъгъл на главния екран извежда менюто с приложения, състоящо се от икони в мрежа 4X5. Най-важното приложение за мен в което и да е устройство беше Интернет браузъра, но след тренда на много уебсайтове да създават собствени приложения за Android, IOS и Windows, вече не е същия случай. За инсталирания на Samsung Android Интернет браузъра е в долния десен ъгъл на екрана, но има и икони YouTube, Gmail, Google+ и Google Play Store. Има и икона Samsung Apps за приложения, която отне около 10 минути за инсталация. Друг много полезен софтуер, напълно използващ възможностите на телефона е Гугъл Maps (Карти) приложението, което може да спести закупуването на GPS навигационно устройство. Навигацията се обновява в реално време, показваща движенията ми и завъртанията с много голяма прецизност. Както обикновено, повечето от тези приложения изискват работеща Интернет връзка (през Wi-Fi или мобилния оператор) и работещ Гугъл акаунт (Безплатен за създаване).

Камери

Samsung Galaxy S Core Duos - заснета снимка с 5.0 мегапикселовата задна камера във вътрешни светлинни условия, без светкавица. Телефона има 5.0 мегапикселова камера на гърба и друга 5.0 мегапикселова камера на предната част, с по-лошо качество. В тестовете ми, успях да направя няколко доста приемливи снимки със задната камера, когато има добра всеобхватна светлина. На изкуствена светлина, снимките не са толкова добри, както се вижда в дясно. Размера на заснетите снимки е 2560x1920 пиксела. Снимките от предната камера са с по-лошо качество и не е препоръчително да се правят, особено когато има налична по-добра опция просто със едно завъртане на телефона. Увеличението както обикновено за повечето мобилни телефони се извършва дигитално. Светкавицата на задната камера, разположена под лещите доста помага за близки обекти. Ако има нужда от редакция на снимките, има множество приложения налични за Android за всякакви видове промени по снимките, включително подобрение. При правене на филми в най-добро качество няма възможност за увеличение. Филмите се записват във формат mp4, с размер 640x480 пиксела, честота 30 кадъра в секунда, 3065 kbps честота на данни за задната камера и 24 кадъра в секунда, 2567 kbps честота на данни за предната камера. Заснетите филми са готови за качване в ЮТуб без никаква допълнителна обработка.

Игри

Не открих вградени в телефона игри. Нужно е допълнително изтегляне на игри. Има хиляди игри в Google Play Store. Просто изтеглете и инсталирайте няколко игри и им се наслаждавайте на своя телефон. Друга възможност с игри е Samsung Apps. Ако се затруднявате с избирането на това какво да играете, има рейтинги, избори на редактора и трендове за следене на горещи заглавия.

Други приложения

Както всяко друго Android устройство - има хиляди приложения в Google Play магазина, налични за телефона като безплатни или платени. Над Google Play Магазина има и Samsung Apps, където има налични още игри и приложения. Отнема само няколко часа за инсталиране на десетки, дори стотици приложения за използване. Разбира се с малкото памет и относително бавния процесор, потребителя трябва да бъде много внимателен какво инсталира. Има риск от получаване на мудно устройство, което забива и накрая не е приятно за използване.

Заключение

За цената, Samsung Core S Duos е доста приличен телефон и по-важно в днешния свързан свят - Андроид устройство, което е лесно и приятно за употреба. Тъй като вече Android е най-популярната операционна система за мобилни телефони, апарата е готов за бъдещето и може да се използва много години като главен телефон и дори като малък компютърен инструмент. Възможността за две SIM карти премахва нуждата от допълнителен телефон ако използвате два оператора - спестяващ пари, време и ресурси.


Коментари:


Назад към Разни

Назад към Индекс