Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


Чипове (Microsoft Windows)

Играта Чипове на Microsoft Windows XP - заглавен екран. Чипове е логическа игра, в която играча трябва да построи компютър от чипове пръснати в лабораторията на професора. Чиповете могат да бъдат бутани наоколо и ако са от една и съща марка, биват свързвани. Осем съединени чипове, образуват платка. Съединени платките от различни марки образуват компютър. Звездата в играта е професорът, който може да бъде контролиран чрез джойстик или със стрелките на клавиатурата. Когато той бутне чиповете, трябва да е изключително внимателен защото ако чипа или платката нямат препятствия, които да ги спрат, те ще се върнат и ударят професора. От друга страна, ако четири различни чипа са разположени близо един до друг в квадрат, няма да бъде възможно да се бутнат и така професорът няма да може да продължи. Ако професорът бъде ударен от чип или дъска, играта свършва и той трябва да започне отначало, но тогава чиповете ще бъдат разположени на различни места. Повреме на игра, музиката може да бъде включена или изключена като се натисне клавиша M. За да се превключи от цял екран на прозорец, трябва да се натисне клавиша Enter. Ако играчът иска да се предаде или се озове в ситуация без изход, може да излезе от играта като натисне клавиша Esc. Има и ограничено време, което трябва да се взема предвид. Ако компютърът се построи по-скоро, играчът печели повече точки към резултата си. Петте най-добри резултата се запазват като данни в табицата за рекорди на играта. Тези пет най-добри резултата могат да бъдат предизвикани по-късно.

Играта Чипове на Microsoft Windows XP - в лабораторията на професора. Идеята за играта произлиза от класическата Apple II игра - I.O. Silver, разработена от Beagle Bros, и пусната на пазара през 1984. През късните 1980 години, беше пресъздадена за българския Орик Атмос клонинг - Правец 8Д, от Калин Богацевски и публикувана в българското компютърно списание - Компютър за Вас. Пресъздаването на играта наново за Амига, беше направено най-вече въз основа на Oric версията на играта. Графиките, нарисувани от Joar Berntsen са изцяло нови. Музиката, създадена с чип тракера AHX е от Wojciech Zytkowiak. Първата версия на играта използваше оригиналните Орик графики в осем цвята, които скоро след това бяха заменени с по-добри Amiga рисунки в 32 цвята. През 2009 с цел преносимост, реших да пренапиша играта за SDL библиотеката, като направих играта лесно преносима и пригодима за повече платформи и операционни системи. В SDL римейка, оригиналните Амига графики бяха оставени непокътнати, и допълнителна анимация на главния герой бе добавена, когато той се движи из лабораторията. Освен това, играта е налична за Амига и Apple MacOS X. За всички, които обичат главоблъсканици и логически игри, играта Чипове е задължителна за колекцията им.


Изтегли Чипове (в1.4) за Microsoft Windows 100% ЧИСТ награда връчена от Softpedia


Коментари:

Назад към Други

Назад към индекс