Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


Атари++ (Амига)

Атари++ е емулатор на 8 битовите Атари компютри и Атари 5200 игровата конзола, първоначално разработен за Юникс системи. 8 битовите Атари компютри бяха разработени в късните 1970 и ранните 1980 години. Машините са много способни, използвайки концепцията на отделните копроцесори за графика и звук. Същата концепция беше по-късно използвана за Амигата. В същност някои от първоначалните Атари дизайнери по-късно създадоха Амигата. Различни игрови идеи произхождат от Атарито, което беше най-способният 8-битов компютър за времето си, надминат само от Комодор 64 след 1982-ра в аспект на способности и налични софтуерни заглавия. Атари 5200 игровата конзола, пусната по-късно, беше пълен провал, най-вече заради нестандартните Джойстици, но все пак и тя успя да получи някои игри на касети. Атари++ емулатора е значително разработен и притежава главозамайващ списък с характеристики.

Снимка на Атари++ емулатора за Амига с Атари 800 играта Evolution (Еволюция) на 2X уголемен прозорец. Снимка на Атари++ емулатора за Амига с Атари 5200 играта Montezuma's Revenge (Отмъщението на Монтезума) на 2X уголемен прозорец.

Емулатора извършва прецизна циклова емулация, прецизна звукова емулация, емулация на широк спектър от дискови интерфейси и джойстици. В допълнение, благодарение на записаните състояния, игрите или програмите могат да бъдат продължени от последната записана позиция, което може да се окаже много удобно в трудни за побеждаване или много дълги игри, или при въвеждането на дълга БЕЙСИК-ова програма от лист. Играенето на игрите с Джойстик прави ретро усещането много по-добро отколкото натискането на клавишите. Препоръчителни игри за 8 битово Атари са Archon, Beach Head, Draconus, Evolution, Karateka и Pole Position. За Атари 5200 игровата конзола препоръчителни са Ball Blazer (Бол Блейзър), Centipede (Центипед), Moon Patrol (Лунен Патрул), Space Dungeon (Космически лабиринт) и Zaxxon (Заксън). Главният изпълним файл на емулатора съдържа безплатна ROM разработка на Атари 800 вградения софтуер, затова не е нужно да се търсят ROM файлове за 8 битова Атари емулация. Работи направо след натискането върху иконата на емулатора. Графичният интерфейс и много подробен и позволява конфигурация на почти всичко от ROM-ве и дискови файлове до честота на звука и емулация на прозорец или цял екран.
8 битовите Атари компютри имат активни демо и гейминг сцени с продукции пускани на различни партита и в Интернет. Някои от продукциите са наистина впечатляващи и си струва да се видят. Сега благодарение на Атари++, те могат да бъдат видяни и пуснати и на АмигаОС 4. Заедно с Atari800, Атари++ предлага възможността да се играят игрите от всички 8 битови Атари компютри на Амига.


Изтегли Атари++ (v1.73) за АмигаОС 4 Виж снимка

Стари версии на Atari++ емулатора са налични от тази страница.
Посети официалната Атари++ Страница.


Коментари:

Назад към Амига

Назад към индекс