Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


MazezaM (Amiga)

Играта MazezaM на Amiga OS 4 - заглавен екран. МазезаМ е пъзел игра, в която играчът трябва да премине през нивата, чрез бутане на стените наляво и надясно, като междувременно отваря коридори. Правилата изглеждат прости, но играта става все по-трудна с всяко изминало ниво. Понякога, да се стигне до края изглежда невъзможно, но винаги има решение в самото начало. Ако играча направи нивото неразрешимо, има възможност за игра наново в стаята, от началната позиция, но това е на цената на един живот. След като всички животи са използвани, играта свършва и трябва да бъде започната отначало от първото ниво. Ако стаята на нивото е премината, играча се награждава с допълнителен живот, който се оказва полезен в следващите нива. Пъзел играта за AmigaOS беше разработена отначало в продължение на много години, взаимствайки функции и характеристики от други разработвани проекти. Накрая я прехвърлих към мултиплатформената библиотека SDL, означайваки че и трябва само прекомпилация, за да работи на други платформи, подържани с SDL. Използвах базата вече основана с порта на BoxWorld за AmigaOS 4 и Apple Mac OS X. Играта не изисква ресурси и работи прекрасно, без да увеличава използването на централния процесор. Музика, анимация, скрол и цветни графики са представени и разработени за и на Амига платформата. Играта може да се играе в прозорец на Workbench или на цял екран.

Играта MazezaM на AmigaOS 4 - трето ниво. Най-новата Амига версия има четиридесет и две нива, говорещо интро и прекрасен завършек. Някои от стаите са малки и много лесни за преодоляване, но някои от тях са широки и истинско главоболие за преминаване. Играта е налична на широка гама от платформи, с особености и характеристики отговарящи на всяка различна версия, повечето от които бяха започнати отначало и след това построени. В момента е налична за следните компютърни и конзолни платформи:

 • Синклер ZX Spectrum - оригинална версия написана от Малкълм Тайрел,
 • Ейпъл Mac OS X - точно копие на АмигаОС 4 версията.
 • Ейпъл II - 4K миниигрова версия с графика във висока разделителна способност и спрайтове,
 • Орик Атмос - пъзел играта се върна обратно на оригиналната си платформа,
 • Комодор 64 - написана на 6502 асемблер с прекрасна музика,
 • Колеко Вижън - написана на C, работеща и на Coleco ADAM компютри,
 • Цветен Гейм Бой (Класически) - цветна версия за малката ръчна конзола,
 • Супер Нинтендо - SNES версия с двойно уголемени графики,
 • CP/M - версия в текстов режим работеща на тази древна платформа с VT52 терминал,
 • Windows - още едно точно копие на АмигаОС 4 версията.
 • Java аплет - версия работеща на браузъри с разрешена Java,
 • Rockbox - играта на фирмуера с отворен код за mp3 плейъри.

Играта MazezaM на Amiga OS 4 - четвърто ниво. MazezaM е много запленяваща игра и наличността и за широк спектър от различни платформи, я прави перфектна за феновете на пъзел игри. Може да се играе с джойстик или клавиатура.Играта MazezaM на Amiga OS 3. Играта на AmigaOS 3 има малки, подобни на Sensible Soccer герои и графики и може да се играе само в режим на цял екран. Режима на екрана може да бъде избран в началото на играта. Работи и на AmigaOS 4, но без музиката, заради използваната асемблерска музикална процедура, която директно комуникира с хардуера на класическите Амиги, който не е наличен в новите Amiga машини. Но може да се играе перфектно с E-UAE на AmigaOne.


Изтегли MazezaM (в1.24) за AmigaOS 4
Изтегли MazezaM (в1.23) за AmigaOS 4
Изтегли MazezaM (в1.22) за AmigaOS 3
Коментари:

Назад към Амига

Назад към индекс