Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


СимКупе (Амига)

СимКупе е мултиплатформен САМ Купе емулатор. САМ Купето е 8 битов Z80 базиран домашен компютър пуснат през 1989 година от Miles Gordon Technology. Макар и с превъзхождащи характеристики сравнен с другите 8 битови машини на пазара по времето му, и твърдението че е продължител на Синклер ZX Spectrum, не се наложи в пространството, където 16 битовите машини (Амига, Атари, Макинтош, Сега Мега Драйв и АйБиЕм PC) бяха вече основани като стандарт. Въпреки това някои страхотни софтуерни заглавия бяха пуснати за машината, възползвайки се от неините уникални звукови и графични способности. Благодарение на СимКупе можете да се наслаждавате на всичкия САМ Купе софтуер направо на Вашата Амига с всички екстри предоставени от емулацията, като бърз достъп до диска, твърди дискове, допълнителна памет и Джойстици. Емулатора работи направо от инсталационния архив и няма сложни процедури по пускането му.

Снимка на СимКупе емулатора работещ на Амига с играта Prince of Persia (Принца на Персия) и отворено меню. Снимка на СимКупе емулатора работещ на Амига с играта Boing.


АмигаОС 4 порта е базиран на SDL порта на емулатора предоставящ прекрасна меню система. Графиките са точно емулирани, а звука благодарение на SAA библиотеката е перфектен. Амига версията поддържа Джойстици чрез AmigaInput и SAM Мишка емулирана чрез Амига мишка. Комерсиално поддържан само за няколко години, платформата все пак успя да получи някои оригинални заглавия, а не само портове. Някои игри приятни за игра, включват но не се ограничават до Prince of Persia, Lemmings, Boing, Sphera и Escape From The Planet Of The Robot Monsters. От демо страната Lyra 3 Megademo, MNEMO Demo 1 и MNEMO Demo 2. Дискови списания като FRED, Sam Adventure и Sam Supplement си струва да се прочетат. Приложенията са също представени за платформата - Comet Z80 Assembler, SAM C и SAM Paint са някои от тях. От стария САМ Купе потребител до новия в САМ Купе сцената, емулатора е задължителен за този които иска да се наслади на компютъра. Емулатора първоначално написан за MS-DOS, днес го има за страхотно много платформи.

Изтегли СимКупе (в1.2) за АмигаОС 4 Виж прочетиме файл
Коментари:

Назад към Амига

Назад към индекс