Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


АнтиИСДА Боец (Епъл III)


Играта АнтиИСДА Боец разработена първоначално за компютрите Орик Атмос, беше прехвърлена към широк спектър от платформи. Една от тези платформи е и неизвестната и много рядка компютърна платформа - Епъл III. Главната идея се получи, докато си припомнях една от демо БЕЙСИК програмите в книгата, която идва окомплектована заедно с моят Правец-8Д компютър. Играех я през първите си допири с Правец-8Д, когато нямах други игри. Геймплей концепцията е проста и лесна за реализация на всяка платформа, което и направих. Някои от системите за които вече я има, никога не бях докосвал или разработвал за тях, но опита докато го правех е ценен актив за бъдещи проекти за машината. Една от платформите на които успях да я прехвърля играта е Епъл III с използване на Бизнес БЕЙСИК от Епъл Компютър. Епъл III компютрите представени за пръв път през 1980 година, но годни за употреба през 1981-ва година, се превърнаха в изключително неуспешна платформа, главно заради въведението на IBM-PC, който беше по-бърз, лесен и евтин за производство от трети страни и с по-привлекателна цена. Дълго време разработвах за Епъл II компютри и програмирането на Епъл III е беше подобна на това на Епъл II серията, особено БЕЙСИК, с единственото изключение на невъзможността да се използват PEEK и POKE за директен достъп до софтуерните регистри Опознаването на С.О.С (Сложна Операционна Система), която е предшественика на по-популярния ПроДОС и Епъл ХФС е още един ценен ресурс за бъдещи програмни проекти. Тъй като няма много софтуерни инструменти налични за машината, оставих играта в текущото и състояние възможна за игра в Интерпретиран БЕЙСИК (Бизнес БЕЙСИК) форма и използваща един от демонстрационните шрифтове, който лесно може да се промени за по-сложни игри и графики.

Целта на играта, идеята и концепцията бяха запазени непроменени при Епъл III - същите както при другите версии, въпреки използването само на символи в текстов режим. Историята която измислих сам е все още представена, само че този път спасявате Епъл III стоки, ако има такъв термин. Стоките ще бъдат премахнати, ако не успеете да удържите атаката. Играта става все по-трудна и по-трудна с преминатите нива, където нашествениците стигат по-близо и по-близо до ракетата (наречена пингбомба). Сходството с играта Space Invaders (Космически Нашественици) е не само случайно, но тук изстрелите се движат, но не и враговете или първоначалното място за стрелба, което изисква стратегия когато играча не знае къде ще е следващата позиция за стрелба. Ако атаката не се спре, има крайна анимация и текст, или ако атаката е успешно удържана, има изходен екран. Другите платформи за които играта е също налична са:
Изтегли AntiISDA Warrior за Епъл III
Коментари:

Назад към Епъл

Назад към индекс