Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


BoxWorld (Кутиен Свят) 2 (MacOS X)

Играта BoxWorld 2 на MacOS X - заглавен екран. BoxWorld 2 е пъзел игра, където играча трябва да достигне изхода на нивото, за да премине на следващото ниво. Дори и да звучи лесно, различни препятствия са разположени наоколо, правейки целта по-трудна, отколкото изглежда на пръв поглед. На някои нива има дупки, които може да бъдат запълнени с кутиите пръснати наоколо. Има няколко типа кутии - оранжевите и зелените са обикновените, които могат да бъдат бутани из нивото. Сивите кутии, наречени Ледени Кутии, когато биват бутани ще се пързалят надалеч, ако няма стена, дупка или друга кутия да ги спре. Тъй като играча не може да преминава през дупките, той трябва да мисли стратегия за да ги премине с използването на кутии, или да бъде внимателен с тях, така че кутиите които биха могли да са нужни за други проходи, не падат в случайни дупки. Ако играча се заклещи, той може да повтори нивото с цената на един живот. Ако свършат всички животи, играта приключва и той трябва да започне отново или да зареди последната си запазена позиция.

Играта BoxWorld 2 на MacOS X - Свят 7 с Ледени Кутии много дупки. Постижението в играта може да бъде запазено по всяко време само с натискане на клавиша S, и може да бъде заредено по-късно, с натискането на клавиша L. Зареждането на играта ще попречи на играча да се появи в залата на славата, където имената на най-добрите играчи се съхраняват, заедно с достигнатото ниво, общ брой бутания и движения. Играта на MacOS X се играе в прозорец на работния плот. Музиката може да бъде спряна по всяко време с натискането на клавиша M. Версията предоставена тук има 34 нива, с различна сложност, от много лесни до трудни. С нарастването на трудността с нивата, играча придобива все повече и повече опит, но неговата мотивация се запазва. Различната музика на всяко ниво е друг мотивационнен фактор, карайки играча да желае да отива по-напред.

Играта BoxWorld 2 на MacOS X - Свят 10 с много зелени и оранжеви кутии и дупки. На някои нива въобще няма дупки, изглеждащи като обикновени нива, но кутиите е нужно да бъдат подредени по много специален начин, така че играча да може да премине. Други нива имат повече от един изход, но достигането на един от тях е достатъчно. В повечето случаи, втория изход е недостижим и сложен там да изглежда като истински изход, карайки играча да губи животи, докато достигне истинското решение на нивото. С различните типове кутии, няколко изхода и дупки, има възможност за невероятно много нива. Играта е по-лесна от другите пъзели, но превъртането и не е толкова лесна задача. Играча може да бъде контролиран с използването на джойстик или клавиатура. За по-добро ретро усещане, е препоръчително използването на аналогов джойстик.
За да работи на MacOS X, SDL и SDL_mixer фреймуърковете е нужно да бъдат инсталирани в папката /Library/Frameworks. Тези фреймуъркове са налични за изтегляне от сайта на Simple DirectMedia Layer. След като написах AmigaOS 3.x версията, предимно използвайки основата, вече написана за предишните кутиени игри, я прехвърлих и на Windows и след това на Eпъл Mac OS X, с използването на SDL библиотеката. Асемблерския реплейър използван в AmigaOS 3, не работи на новите Amiga машини, заради директния хардуерен достъп, който осъществява. Това вече не е проблем с новият, пренаписан игрови енджин. Продължение е на играта BoxWorld (Кутиен Свят). Има я и за Амига и Уиндоуз. За пъзел феновете, BoxWorld 2, заедно с другите пъзел игри е много препоръчителна.


Изтегли BoxWorld 2 (в1.022) за MacOS X =Коментари:

Назад към Епъл

Назад към индекс