Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


BoxWorld (MacOS X)

Играта BoxWorld на MacOS X 10.4 (Tiger) - заглавен. BoxWorld (Кутиен Свят) е пъзел игра, където играча трява да постави кутии на специални места, за да събере енергия за телепортация към следващото ниво. Ако играча се окаже в безизходна ситуация, при поставяне на кутии на неподходящи места, той може да повтори текущото ниво, чрез натискане на клавиша R, но това ще струва живот. Ако се изхабят всички животи - играта свършва. Кутиите могат само да бъдат бутани, но не и дърпани, затова се изисква внимателна подредба на кутиите. Идеята на играта датира още от 1980-те години. Запленяващият геймплей направи играта широкоразпространена из цял свят. Представената тук игра съдържа прекрасна графика, приятна музика и 525 напрягащи мисълта нива за преминаване. Поради това че нивата са твърде много и трудни за преминаване в единична сесия, прогреса може да се запише с натискане на клавиша S на клавиатуратан, който по-късно може да се зареди с клавиша L. С клавиша Интервал се преминава към следващия пъзел, но само ако настоящия пъзел е вече преминаван в предишна игра. Няма хронометър за нивото, така че играча може да се успокои и мисли върху играта, преди да бута, без натиск от външни фактори, освен самия свят. С напредването на играта, пъзелите стават все по-трудни и по-трудни. Играча трябва да измисля по-сложни стратегии на по-горните нива, с много повече бутания и специални трикове за да разположи кутиите в ъгли или дълги коридори. Понякога, повечето от кутиите са вече разположени на подходящо място, но играча трябва да размени всички кутии само за да може да премести друга кутия и я постави на принадлежащото и място. Версията представена тук, беше компилирана, построена и тествана изцяло на PowerBook G4 (667 MHz със 768 MB RAM) с MacOS X 10.4.11 и Xcode V2.5, но ще работи на всеки друг MacOS X съвместим Mac компютър с поне Tiger инсталиран. Представена е като Унивесален файл за Интел и PPC машини.

Играта BoxWorld на MacOS X 10.4 (Tiger) - Свят 12 преди първо движение. Идеята, базирана на класическата пъзел игра, е обновена с добавката на два нови типа кутии, които действат различно от нормалните кутии, разположени в повечето от нивата. Ледената Кутия може да бъде бутана нормално, но веднъж като се премести, тя се пързаля, докато не се спре от друг обект. Това изисква да се направят допълнителни усилия, при поставянето на тези кутии на подходящите площи. Другият специален тип кутия е Интерната Кутия. Тази кутия не трябва да се поставя на специално място и не се променя на тези места. На някои нива решението не може да се види веднага, заради тези кутии, но понякога има площ скрита под тях, където играча трябва да постави обикновените кутии. Тези кутии може да се използват и като стопери за ледените кутии. На някои нива са само препятствие, което просто е нужно да се отстрани, след което играча може да се съсредоточи в обикновеното решение на пъзела. Тези нови типове кутии увеличават експоненциално възможността за различни пъзели. Допълнителните типове кутии се нуждаят от специално третиране, затова пъзелите с тях са много по-трудни за решение.

Играта BoxWorld на MacOS X 10.4 (Tiger) - Свят 14. Друга добавка е грапавият терен, където играча може да ходи, но кутии не могат да се поставят на него. Той също ще спре Ледената Кутия. С този терен наум, възможността за супер лесни и много трудни пъзели нараства дори още повече. Играча може да се контролира с използването на джойстик или клавиатура. За по-добро ретро гейминг усещане, използването на аналогов джойстик е препоръчително. Пъхането на джойстика в USB порта на компютъра, преди стартиране на играта, ще го разпознае, и той ще работи направо. За превключване между прозорец и режим на пълен екран на графиката, натиснете клавиша Enter. Прозореца на играта е напълно оразмеряем, така че BoxWorld може да се играе при всякаква разделителна способност или пропорция.
След като написах оригиналната АмигаОС 3.x версия, по-късно реших да я портна също така и към АмигаОС 4, където заради използвания звуков плейър на асемблер, не работеше с музика. За тези по-късни версии, пренаписах почти цялата игра наново с портативност като цел. За да работи на MacOS X, SDL и SDL_mixer фреймуорките се изисква да са инсталирани в /Library/Frameworks папката. Тези фреймуорки са налични за изтегляне от сайта на Simple DirectMedia Layer. Благодарение на SDL библиотеката, играта стана лесно преносима и я има също и за Амига и Windows. Играта е продължение на МазезаМ и има свое продължение под формата на BoxWorld 2. За всеки, който обича пъзели, играта е прекрасна добавка към софтуерната му колекция.


Изтегли BoxWorld (v1.14) за MacOS X 100% ЧИСТ награда от Softpedia
Изтегли BoxWorld (v1.13) за MacOS X 100% ЧИСТ награда от SoftpediaКоментари:

Назад към Епъл

Назад към индекс