Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


MazezaM (Apple Mac OS X)

Играта MazezaM на Apple MacOS X 10.4 (Tiger) - заглавен екран. МезазаМ е пъзел игра, в която играчът трябва да премине през нивата, чрез бутане на стените наляво и надясно, като междувременно отваря коридори. Правилата изглеждат прости, но играта става все по-трудна с всяко изминало ниво. Понякога, да се стигне до края изглежда невъзможно, но винаги има решение в самото начало. Ако играча направи нивото неразрешимо, има възможност за игра наново в стаята, от началната позиция, но това е на цената на един живот. След като всички животи са използвани, играта свършва и трябва да бъде започната отначало от първото ниво. Ако стаята на нивото е премината, играча се награждава с допълнителен живот, който се оказва полезен в следващите нива. Пъзел играта за Apple Mac OS X беше пусната малко след като я прехвърлих към мултиплатформената библиотека SDL, означавайки че и бяха нужни само някои настройки на компилатора да бъдат пипнати преди портването и към платформата. Използвах базата вече основана с порта на BoxWorld за Apple Mac и AmigaOS 4. Играта не изисква ресурси и работи чудесно дори и на по-бавни Mac компютри. Всичката музика, анимации и цветни графики са запазени непроменени от Амига версията.

Играта MazezaM на Apple MacOS X 10.4 (Tiger) - четвърто ниво. Apple Mac OS X версията има четиридесет и две нива, интро и завършек. Някои от стаите са малки и много лесни за преодоляване, но някои от тях са широки и истинско главоболие за преминаване. Играта е налична на широка гама от платформи, с особености и характеристики отговарящи на всяка различна версия, повечето от които бяха започнати отначало и след това построени. В момента е налична за следните компютърни и конзолни платформи:

 • Синклер ZX Spectrum - оригинална версия написана от Малкълм Тайрел,
 • Амига - най-работената и изгладена версия от която и да е платформа. Главната основа за другите портове.
 • Ейпъл II - 4K миниигрова версия с графика във висока разделителна способност и спрайтове,
 • Орик Атмос - пъзел играта се върна обратно на оригиналната си платформа,
 • Комодор 64 - написана на 6502 асемблер с прекрасна музика,
 • Колеко Вижън - написана на C, работеща и на Coleco ADAM компютри,
 • Цветен Гейм Бой (Класически) - цветна версия за малката ръчна конзола,
 • Супер Нинтендо - SNES версия с двойно уголемени графики,
 • CP/M - версия в текстов режим работеща на тази древна платформа с VT52 терминал,
 • Windows - още едно точно копие на АмигаОС 4 версията.
 • Java аплет - версия работеща на браузъри с разрешена Java,
 • Rockbox - играта на фирмуера с отворен код за mp3 плейъри.

Играта MazezaM на Apple MacOS X 10.4 (Tiger) - пето ниво. MazezaM е много запленяваща игра и наличността и за широк спектър от различни платформи, я прави перфектна за феновете на пъзел игри. Вече е налична и за Apple Mac в графика с двоен размер, както на Super Nintendo. Може да се играе с джойстик или клавиатура. За да работи играта на MacOS X, SDL и SDL_mixer фреймуорковете е нужно да са инсталирани в папката /Library/Frameworks. Тези фреймуоркове са налични за изтегляне от страницата на Simple DirectMedia Layer site. Играта е предоставена като Universal binary (PPC и X86).

Изтегли MazezaM (в1.24) за Apple Mac OS X 100% ЧИСТ награда връчена от SoftpediaКоментари:

Назад към Епъл

Назад към индекс