Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


Стенна Защита (Ейпъл 2)

Играта Wall Defence за Apple II - заглавен екран. Стенна Защита е игра която разработих през 2002-ра година. Играта е базирана на Правец-8Д играта Опълченец, написана на БЕЙСИК, която я имах като листинг за въвеждане в страниците на първото българско списание за компютри - Компютър за Вас (Computer). Главния герой е рицар който трябва да защитава крепостта си. Той е на върха на крепостта или Стената и трябва да спре нашествието на орките, които се опитват да се покатерят с помощта на стълби. Играча хвърля камъни по тях, но може да носи само по един камък наведнъж и след като е хвърлен, трябва да вземете друг камък от определени места на сградата. Нашествениците не се движат постоянно и някои от тях са по-бързи от останалите, означаващо че играча трябва да разработи собствена стратегия за да избегне убииството си от този, който се покатери. Дори и да е по-очевидно да се хвърлят камъни по най-бързите катерачи в началото, по-добре е да се прицелва към всички катерачи, защото когато са в ниската част на стената е трудно да се каже кой е по-бърз или по-бавен. Докато се преминава от лявата към дясната част на стената, също е по-добре да се хвърли камък, вместо да се държи през цялото време. Ако някой катерач е по-бърз, играча също трябва да прецени кой е най-краткия път да вземе камък, да се върне и хвърли към заплахата. Играта се играе с Джойстик или клавиатура и работи на всеки Ейпъл 2 модел. За всеки отблъснат от стената нашественик, точки се добавят към резултата като награда. На края рекорда се записва за по-късно предизвикателство. С напредването на играча, играта става по-трудна, докато орките се катерят по-бързо.

Играта Wall Defence за Apple II - по време на игра. Цялата игра включително звуковите ефекти и графиките могат да се асемблират с безплатния dasm. След компресия, файла е по-малък от два килобайта. Предоставено в архива е зареждащо се дисково изображение, готово за ползване с емулатори или истински машини. Написах я изцяло на Асемблер за скорост. До момента играта има верси за Синклер ZX Spectrum, Орик Атмос, Нинтендо Гейм Бой, Комодор Vic-20 и Amiga. Играта е наистина удоволствие да се играе, геймплея е прост, но привлекателен. За всички Ейпъл II и ретро фенове, играта е ценна.
Изтегли Стенна Защита (в1.0) за Ейпъл 2
Коментари:

Назад към Ейпъл

Назад към индекс