Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисияNokia 2330 Classic (Мобилен телефон)

Nokia 2330 Classic е мобилен телефон с Интернет възможности, VGA камера, Bluetooth и FM Radio. Той е в ниския ценови клас. В магазините Handy струва 109 BGN, малко над психологическият сто левов ценови етикет, но за това, което телефона предлага, цената изглежда сносна.

Опаковка

Nokia 2330 Classic телефонен пакет. Телефона идва в стилна синьо и зелена кутия, голяма 11.3 x 8.9 x 6.5 см. Главните характеристики на телефона са изложени на дъното на кутията - не много интуитивно и трудно видими на пръв поглед. Ключовите характеристики са написани с голям син шрифт, а под тях с черен шрифт са същите характеристики, написани на шест различни езика. Те са Ovi Mail (Ови Мейл), 1.8" TFT colour screen (1.8 инчов цветен TFT екран), VGA camera (VGA камера), Bluetooth and FM radio (Блутут и FM радио). Моят телефон е © 2009 от Nokia и изглежда че е втората версия на модела. Произведен е в Румъния.

След отварянето на кутията, първото нещо, което се вижда е текста Be safe, Be original (Бъди в безопасност, Бъди оригинален) на син фон, предупреждавайки ни да използваме оригинални Nokia аксесоари, за безопасност, или потребителя рискува непризнаване на гаранцията и дори може да бъде опасно! Има и кратко we: recycle (ние: рециклираме) изречение. В телефонното легло на бял фон има ръководство в снимки за това как да се отвори задния капак и сложи SIM картата. В пакета, освен телефона са също ръководството за потребителя, батерия, зарядно и слушалки. Ръководството е малко, само на един език, напечатано в черно/бяло, състоящо се от 102 страници, деветдесет от тях с текст и десет празни, с основни неща нужни да се знаят за телефона, гаранционната карта, гаранционни условия и сервиз. Зарядното е обикновен Nokia аксесоар със стандартния жак, съвместим с другите скорошни Nokia телефони. Батерията е модел BL-5C, същата, използвана в телефона Nokia N-Gage. Слушалките имат достатъчно дълъг кабел, дори за високи хора и има един бутон за смяна на радио станциите или песента която се възпроизвежда в момента. Размерите на телефона са 107 x 46 x 13.8 мм. Телефона лесно влиза във всеки джоб и е лек. Имах допир с дори по-леки телефони, като Vodafone 225, но Nokia 2330 Classic не е и тежък.

Инсталация

Телефон Nokia 2330 Classic - изглед отзад с махнати заден капак и батерия. Опита ми с инсталацията на телефона не беше лесен и праволинеен, както с другите телефони, които използвах преди. Дори и да има бутон на задния капак отгоре, както Nokia E51, е труден за отваряне, изисквайки допълнително усилие и помощ от нокът или отвертка. Изваждането на батерията е лесно, но държача на SIM картата е отново труден за отваряне без допълнително усилие. Поставянето и изваждането на SIM карта е лесно, след като веднъж е махнат държача. Обратната процедура по затварянето на телефона, отново не е толкова лесно колкото би трябвало да бъде. След затваряне на телефона, се пуска със задържане на червения бутон, който е и бутон за приключване на разговор. След около три секунди, бял екран се появява, след това стратиращата мелодия на Nokia с логото на здрависващите се ръце. Телефона е готов за използване.

Използване

Първото нещо, забелязвано на стартиращия екран е липсата на анимация на логото със здрависващите се ръце. То е неподвижна картина, след което се появява главния екран. Липсата на анимация беше разкрита след използването на телефона. Дори и клавишите да са много лесни за натискане и писане на тях, това е един муден и тромав за използване телефон. За говорене е много добър, но допълнителните функции са някак ограничени. В горната част на екрана са иконите за силата на мрежовото покритие, ниво на зареждане на батерията и името на телефонния оператор. Ако някое подобрение е свързано към телефона, то също е показано като икона в горната част. В центъра на екрана са часовника и датата. Лампата на екранния дисплей споделя същата светлина за бутоните, правейки ги да илюминират - красива гледка през нощта. Но ако лампата е изключена, е невъзможно да се види часовника или датата, изисквайки натискане на случаен клавиш, ако клавиатурата не е заключена, или натискане на бутона за меню, ако клавиатурата е заключена. Самият екран е ярък, с твърде много светлинни разсейвания, правейки го труден за ползване за по-дълъг период. За говорене е окей на тихи места, но в много шумна обстановка може да бъде труден за чуване. Високоговорителя е разположен на много лоша позиция, на гърба на телефона, в долната част. Лесно е да се заглуши с пръст, докато се държи, или с нещо друго, докато е в джоб. За зареждане или включване на слушалки, специално капаче трябва да се махне, изисквайки допълнително усилие на нокът или отвертка. От главния екран има любими клавиши за главните функции на телефона, докато натискането на големия бутон в центъра извежда главното меню.

Телефон Nokia 2330 Classic - главно меню. Главното меню се появява с анимация на иконите идващи от центъра на екрана, заемайки площта за изображение. Менюто има девет икони на екрана. Оставянето на кутията за избор над икона за няколко секунди извежда помощен текст, давайки повече информация за избора. Горе в ляво на менюто е иконата Messaging (Съобщения). Избирането и извежда друго подменю с избор за различни селекции за управление на съобщения. Подменютата се състоят от вертикален лист за избор. Подменю опциите за съобщения са Create message (Създай съобщение), Inbox (Входящи), Set up e-mail (Ел. поща), Drafts (Чернови), Outbox (Изходящи), Sent items (Изпратени), Saved items (Запаметени), където броя на съобщенията е написан под меню текста (11 вградени в телефона), Delivery reports (Доклади за доставка), Instant messages (Лафче), Voice messages (Гласови съобщения), Info messages (Инфо съобщения), Service commands (Команди за услуги), Delete messages (Изтрий съобщения) и Message settings (Настройки съобщения). Както обикновено за Нокиа телефоните, частта за съобщения е силно застъпена, предлагайки много възможности, включително вмъкване на изображения, линкове за стрийминг, видео клипове, визитки, текстови шаблони, звукови клипове, календарни бележки и текстови полета. Съобщението може да е E-mail (Ел. съобщение), Flash (Бързо съобщение) или Audio (Аудиосъобщение). Страхотно за хората, които обичат съобщения. Прекрасна функция в съобщенията е очертаването на линкове и номера в съобщенията, така че ако избера уеб адрес, отваря браузъра, или ако избера номер, телефона позволява да се запише, изпрати съобщение, изпрати номера, или да се набере.

Горе в центъра на главното меню е иконата за Contacts (Контакти). Подменюто отново предлага мощни опции за управление на контакти, давайки възможността да се гледат Names (Имена), Add new (Добави нов), Synchronise all (Синхронизирай всич.), направят Settings (Настройки) за Memory in use (Избор памет), давайки възможността да се ползва само СИМ памет, памет на телефона или и двете. В Contacts view (Показване на контакти), е възможно да се избере Name list (Списък с имена), Name & number (Име и номер) или Name & image (Име и изображ.). Name display (Показване на имена) позволява на потребителя да сложи предпочитание за начина по който имената са показани, също Font size (Размер на шрифта) може да бъде сменен на Normal font (Нормален шрифт) или Large font (Едър шрифт). Също така Memory status (Състояние на паметта) за телефона или СИМ-картата може да се види от подменюто за контакти. В Contacts (Контакти) са също и опции за Groups (Групи), Speed dials (Бързо набиране) и Service numbers (Номера услуги). Контактите могат да бъдат изтрити всички наведнъж, преместени и копирани от СИМ-картата към паметта на телефона и обратно. За съжаление, телефона не може да различи контакти със и без код за страна, така че имах обаждания от хора, които бяха в моят списък с контакти, но показани като непознати, защото не въведох техния пълен номер, включително кода за набиране на страната.

Друго подменю, предлагащо много функции се извиква с иконата Log (Дневник), разположена горе в дясно в екрана на главното меню. Телефона пази записи за All calls (Всички повиквания), Missed calls (Неприети повиквания), Received calls (Приети повиквания), Dialled numbers (Набрани номера), Message recipients (Получат. на съобщения), Call duration (Продълж. повикване). Има също Packet data counter (Брояч пакети данни), Packet data connection timer (Таймер пакети данни), Message log (Дневник съобщения) и Positioning (Локализация). Дневниците могат да бъдат изтрити с Clear log lists (Изтр. списъци дневник) и дневника може да се синхронизира с Sync log (Дневник синхрониз.).

В центъра от ляво на главното меню е иконата Settings (Настройки). Извежда подменю с опции за Profiles (Профили) - шест налични, Themes (Палитри) - само три вградени в телефона: Default, Light и Reef, но други са налични за изтегляне. Има също настройки за Tones (Тонове), Display (Дисплей) - непозволяващ възможността да се изменя ярката светлина на дисплея, Date and time (Дата и час), My shortcuts (Мой бърз.дост.), Sync and backup (Синхрониз. и архивир.), Connectivity (Свързване чрез), Call (Повикване), Phone (Телефон), Enhancements (Аксесоари), Configuration (Конфигурация), Security (Защита) и Restore factory settings (Възстанови завод. наст.), ако нещо се развили, или някои иска да изтрие всичката лична информация.

В центъра на екрана на главното меню е иконата Gallery (Галерия), извеждаща подменюто за управление на мултимедийни данни - Images (Изображ.), Video clips (Видеоклип), Music files (Муз. файл.), Themes (Палитри), Graphics (Графики), Tones (Тонове), Recordings (Записи) и Received files (Получ. файл). Отварянето на файлове от тези подменюта ще изведе подходящото приложение за използване с файловете. Открих начин да използвам четвърта палитра от тук - без палитра, чрез натискането на отмени, докато палитрата се прилага. За изображенията, подменюто дава преглед на снимката с малка икона, докато видеото е показано с икона по подразбиране, така че потребителя трябва да възпроизведе клиповете, ако иска да види какво е заснето в тях. Телефона има множество вградени мултимедийни файлове. В Music files (Муз. файл) има само една песен - Tropical.mp3 - с размер 149 KB, дължина 25 секунди, но в Graphics (Графики) има шест красиви тапети, десет клипарт и десет рамки. Комбинацията на тези графики може да бъде използвана за създаването на наистина прекрасни и оригинални съобщения. В Tones (Тонове) има две подменюта - Ring. tones (Тон. звън.) и Alert Tones (Сигн. тонове). В тоновете за звънене, има четиринадесет полифонични звукови клипа за вкуса на почти всеки, включително песни. Сигналните тонове са само осем, но отново са представени различни стилове.

В дясно на Gallery (Галерия) е иконата Media (Медия), където са подменютата Camera (Камера), Video (Видео), Music player (Музк. плеър), Radio (Радио) и Recorder (Рекордер). Долу в дясно е иконата Organiser (Органайзър), с Alarm clock (Алар. часов.), Calendar (Календар) - силния Nokia календар, с всички характеристики, To-do list (Списък задачи), Notes (Бележки), Calculator (Калкулатор) - с опции за Scientific calculator (Научен калк.) и Loan calculator (Калк. за заеми), Timer (Таймер) и Stopwatch (Хронометър).

Камера

Nokia 2330 Classic phone - picture of Bananas, orange, magazine and phone box, taken with the VGA camera. На гърба на телефона има VGA камера, способна да заснема снимки и видео. Камерата се извиква от главния екран с натискането на Navi клавиша нагоре. Най-високата резолюция, в която може да прави снимки е 480x640, с опции за Image quality (Качество на изображението) на High (Високо), Normal (Нормално) и Basic (Базово). Размера на заснетата снимка може да бъде настроен на 240x320 и 120x160, но тези резолюции не са препоръчителни. Дори и с най-голямата резолюция и най-добро качество на изображението, заснетите снимки са размазани, цветовете не са наситени и картината въобще не изглежда добре, както се вижда на снимката в дясно, заснета с камерата. Заснетите снимки са малки по размер, и могат да бъдат лесно изпратени чрез съобщения. Паметта от 10 MB на телефона е достатъчна за заснемане на снимки, но ако се търси качество, телефона не е опция. Заснемането на видео клипове е дори по-лошо изживяване. На тестовия клип, който записах, първия път автоматично спираше на тридесет секунди. Сложих дължината на видео клипа на Max. available (Възм. максим.), което се оказа че е две минути. Опитах да заснема няколко сцени на екрана и текст, но трудно се различаваше каквото и да е в замъглените картини, оставяйки настрана текстове или обекти. Клиповете се заснемат в 128x96 пиксела, което е по-малко от някои икони на моят Workbench. Записаното аудио също не беше добро. Въпреки че звука беше силен, трудно се чуваше каквото и да е по време на възпроизвеждане на клипа. Използването на камерата за каквото и да е друго, освен за забава, не е препоръчително.

Приложения

В дясно на иконата Organiser (Органайзър) в долната част на мрежата на главното меню е иконата Applications (Приложения). Избирането и извиква подменюто със само две опции - Games (Игри) и Collection (Колекция). В подменюто на Collection (Колекция) са опциите Nokia.mobi, заедно с Converter (Конвертор), Download! (Изтегли!) и Expense manager (Лични разходи). Приложението конвертор, малко се различава от другите конвертори, налични на почти всеки телефон. Въпреки това, освен стандартните Temperature (Температура), Currency (Валута), Weight (Тегло), Length (Дължина), Area (Площ) и Volume (Обем), има новите за мен Cooking (Готварство) - за готвачи и други заинтересовани към храната хора, и Lifestyle (Лайфстайл), което е празно. Cooking (Готварството) има конвертор за Dram<->Millilitre (Драм<->Милилитър), Jigger<->Centilitre (Жигер<->Сантилитър), Gill(US)<->Decilitre {Джил(САЩ)<->Децилитър}, Gill(UK)<->Decilitre {Джил(ВБР)<->Децилитър}, Cup(US)<->Decilitre {Чаша(САЩ)<->Децилитър}, Quart(US)<->Litre {Кварта(САЩ)<->Литър}, Quart(UK)<->Litre {Кварта(ВБР)<->Литър}, #2.5 can<->Litre {#2,5 кен(САЩ)<->Литър} и #10 can<->Litre {#10 кен(САЩ)<->Литър}. Това е много полезно за хора четящи и изпълняващи рецепти от различни страни по света. Приложението Download! (Изтегли!) е представено с Версия 3.2.24, предлагащо на потребителя възможността да получи и управлява изтеглени приложения, съдържание и абонаменти.

Друго интересно приложение, вградено в телефонната колекция е Expense manager (Лични разходи). То е за хора, които обичат да следват бюджети, планове и имат виждане върху разходите си. Изхарчени пари в различни валути могат да бъдат настроени с дневни разбивки и въвеждани в реално време. Има разбивки за Food (Храна), Transportation (Транспорт), Entertainment (Развлечения), Clothing (Дрехи), Electronic equipment (Електроника), Accessories (Аксесоари), Housing (Жилище), Family (Семейство) и Health care (Здравеопазване). За всеки ден разхода може да се въведе, Budget plan (Бюджетен план) може да бъде настроен, с добавка на нови категории. Има възможност за Daily overview (Дневен преглед), Monthly overview (Месечен преглед) и по Categ.overview (Категории). Приложението има и Instructions (Инструкции) за заинтересованите хора.

Игри

Виждайки телефона в действие за пръв път, очаквах по-добро гейминг изживяване отколкото при Nokia 1208, особено с по-добрия екран. Оказа се че от три игри на Nokia 2330 Classic, две бяха почти същите както на Nokia 1208, само с различни имена и една уникална игра.

Galaxy Balls

ТелефонNokia 2330 Classic phone - Galaxy Balls game on the screen. Galaxy Balls (Галактически Топки) е още един Columns клонинг, много приличащ на играта Nature Park (Природен Парк) на Nokia 1208. Играта започва с красива картина на три планети, звезди и анимирано летящо жълто същество. Има музика по време на интрото, но не и по време на играта. Инструкциите на играта казват: Clear blocks by placing 3 or more blocks of the same colour horizontally, vertically or diagonally (Отстранявайте блокчета, като нареждате 3 или повече блокчета от един и същ цвят хоризонтално, вертикално или по диагонал). Move blocks, horizontally by pressing keys 4 or 6, or by pressing the nagivation key (Нареждайте блокчета хоризонтално, като натискате клавиши 4 или 6, или като натискате левия или десния клавиш за превъртане). Move blocks vertically by pressing keys 5 or 8 or by pressing the navigation key down (Нареждайте блокчетата вертикално с клавиши 5 или 8 или като натискате клавиша за превъртане надолу). Rotate blocks by pressing key 2 or by pressing the navigation key up (Блокчетата се завъртат с клавиш 2 или като натиснете клавиша за превъртане нагоре). Достатъчно описателно. Пристъпих към преглед на най-добрите постижения, но за съжаление, там нямаше нищо записано в нов телефон. Пет записа се пазят в таблицата на Високите резултати, и ако играча иска да види прекрасната интро картинка, без летящото същество, тя е на фона. С опцията New game (Нова игра), действието започва на празна мрежа 6 X 10, със свързана към главното игрално поле малка мрежа 3 x 3, показваща следващата падаща фигура. В началото фигурите се състоят само от два блока, но скоро след това, фигури от три блока се появяват. За разлика от другите игри, където трудната част идва след известна игра, в тази игра на този телефон, наистина трудната част е началото, където фигурите се движат толкова бавно, че играча може да изгуби мотивацията си само след игра няколко секунди. По-късно, когато фигурите започнат да се движат по-бързо, което е пак бавно, дори за неопитен играч, става много по-интересно, но също по-лесно за игра. Клавишите на телефона отговарят бързо и са много лесни за натискане, но на тази игра натискам няколко пъти, вярвайки че играта не ми е прочела предишното натискане. Няма възможност да се натисне и задържи, за преместване на фигура от едната страна на мрежата до другата. Ако играча успее да премахне блокове от мрежата, съществото в дясно си затваря очите в задоволство. Ако играча премахне повече от три блока, последователно, се появява светкавица в центъра, с цифра отвътре, показваща колко премахвания са направени след първото. По-късно, жълтото същество отлита и друго същество долита на него място, индикирайки че играта става по-трудна. Други сладки същества се появяват на екрана в по-късен етап. С нарастването на трудността, падащите фигури също се различават. Има каменни фигури, които може да се премахнат само от светкавица или бомба, но не и чрез съединяване на няколко камъка. Специалната фигура бомба, се състои само от един блок и премахва блоковете около себе си, след падане. Специалната фигура светкавица също се състои само от един блок, но премахва цялата колона, където падне. Има и специална фигура - звезда, която премахва същите блокове от мрежата, на която падне. Звуците на играта са само няколко - по време на падане на фигурите и премахване на блокове, но има и вибрация, когато каменна фигура падне, индикираща че нещо тежко току що се е стоварило на мрежата. Тази игра не е много подходяща за телефона, и я оценявам като най-лошата от трите представени в устройството.

Snake EX2

Телефон Nokia 2330 Classic - играта Snake EX2 (Змия Екс2) на екрана. Още една игра със змия, направена на телефоните Nokia. Древната игрова идея, виждана с версии на широк спектър от компютри, мобилни и дори конзолни платформи, получава още една вариация под формата на Snake EX2 (Змия Екс2), реализирана на Nokia 2330 Classic. След прекрасният заглавен екран на змия със зелени, бели и черни щрихи, се появява игровото меню. Instructions (Инструкциите) на играта са както следва: Make the snake grow longer by directing it to the food (Удължавайте змията, като я насочвате към храната). Use the keys 2, 4, 8 and 6 to change direction (Използвайте клавиши 2,4,8 и 6 за промяна на посоката). Avoid hitting the walls and your own tail (Избягвайте удар в стените и в собствената си опашка). Eat the bonus food before the time expires (Изяжте дадената като бонус храна преди да изтече времето). In addition to the food there are some power-ups on the playground (Освен храната на игралното поле има и средства за увеличаване на силата). Power-ups can either help your game or make it more difficult temporarily (Средствата за увеличаване на силата може или да помогнат в играта, или временно да я направят по-трудна). You never know the character of the power-up beforehand (Естеството на средството за увеличаване на силата никога не се знае предварително). The game has two modes (Играта има два режима). In the classic mode, you can choose the maze in which you play and the speed at which the snake moves (В класическия режим можете да изберете лабиринта, в който играете, и скоростта, с която се движи змията). In the extreme mode you advance from one maze to another when you have scored enough points (В екстремния режим можете да се придвижите от един лабиринт в друг, когато сте събрали достатъчно точки). The snake also has a tongue (Змията има и език). You can use it to catch food from a distance using the 5 key (Можете да го използвате за вземане на храна от разстояние, като използвате клавиш 5). Visit Nokia games service on the Internet for hints and tips (За полезни съвети посетете услугите за игри на Nokia в Интернет). Инструкциите са много описателни, обяснявайки всичко за играта на играещия, само с няколко абзаца. Една функция, неспомената в инструкциите е възможността да се играе с навигационните клавиши. Намирам играта с Navi клавишите много по-лесна, отколкото с цифровите клавиши, изискващи повече движения на играещия пръст. Но от друга страна в инструкциите има анимация след всеки екран, описващ казаното за играта, управлението и средствата за увеличаване. Много добра презентация за играта. Играта в класически режим не е много интересна, особено при настойки на ниско Level (Ниво), където е бавна и тромава. В Extreme (Екстремен) режим е много по-добре, но все пак сложете нивото на осем или девет, иначе играта е много бавна. Забавлявах се с играта, особено с различните средства за увеличаване и разнообразните нива, правейки играта интересна за преминаване отново и отново. Овладяване ползването на език е също забавно нещо за правене. Създаващите атмосфера звуци и добре нарисуваните графики, плавни анимации и прекрасен геймплей, компенсират за другите две игри включени в телефона. Таймера и случайно появяващите се стени са други извъртания за които играча трябва да е внимателен. В менюто High scores (Висок. резултати), само най-добрите постижения се пазят за Classic (Класически) и Extreme (Екстремен). Оценявам я като най-добрата игра, включена в телефона, заради сносната скорост, сменящите се нива и мотивацията за играча. Ако повече игри от типа змия се реализират с толкова много иновации, може би жанра ще стане по-привлекателен за геймърите. За мен, точно тази игра е причината да използвам телефона за игра въобще.

Sudoku

Телефон Nokia 2330 Classic - Играта Sudoku (Судоку) на екрана. Sudoku (Судоку) е логически пъзел за поставяне и комбинация на числа в мрежа. За разлика от другите две представени игри, тази игра придоби популярност през последните години и не е класическа игра, реализирана за пръв път на осембитовите машини. Започва с анимация на заглавието SUDOKU направено от големи червени букви, последователно появяващи се на сива мрежа. Instructions (Инструкциите) казват:
The aim of the puzzle is to enter a digit from 1 to 9 in each cell of a 9x9 grid made up of 3x3 subgrids, starting with various digits given in some cells (Целта на пъзела е да се въведе цифра между 1 и 9 във всяка клетка от полето 9х9, направено от подполета 3х3, започвайки с различни цифри, дадени в някои клетки); each row, column, and subgrid must contain only one instance of each digit (всеки ред, колона и подполе трябва да съдържат само веднъж всяка една цифра).
Select field: Navigation keys (За избор на поле: Навигационни клавиши)
Enter number in field: 1-9 (Въвеждане на цифра в поле: 1-9)
Clear field: 0 (За изчистване на поле: 0)
Previous puzzle: * (Предишен пъзел: *)
Next puzzle: # (Следващ пъзел: #)
Mark field as doubted: Click on number field (За маркиране на поле като несигурно: Щракнете върху номера на полето)
Display time/moves: Click on score field (За показване на времето/ходовете: Щракнете върху полето с резултата)
Играча има много пъзели за разрешаване и играта е много интересна за пъзел феновете. С всички тези нива, може да е забавна за много часове. На Easy (Лесно) ниво на трудност, пъзела е направен от мрежа с 6x6 клетки, на Medium (Средно) и Hard (Трудно), мрежата е направена от 9x9 клетки. На всяко ниво на трудност, има 100 пъзела, така че играта има общо 300 пъзела. Дори и играта да може да се играе на хартия с молив или химикалка, реализацията на устройството и възможността да се проверява дали е решена правилно е плюс за хората притежаващи телефона. Игровата реализация на телефона е много добра, със сносни графики и сладко синьо усмихващо се лице, когато е разрешен пъзел, давайки информация за резултата на играча. Ако играча опита да премине ниво с натискането на клавиша #, и пъзела не е бил все още разрешен, тъжно червено кръгло лице се появява, казващо: Puzzle locked Complete the current puzzle before moving on to the next one (Пъзел заключен Завършете този пъзел преди да минете на следващия). Постижението в играта се пази, докато играча реши да започне нова игра. Във High scores (Висок. резултати), може да има записи за Easy (Лесно), Medium (Средно) и Hard (Трудно), но по подразбиране няма нищо там. Веднъж след като играча започне да играе, за всеки пъзел, Level - Moves - Time (Ниво - Ходове - Време) записи се пазят, нещо за по-късно предизвикателство, почти невъзможно да го има с хартиената версия на играта. Оценявам играта като втората най-добра в телефона.

Когато батерията се махне, телефона не помни часа, който трябва да се въведе ръчно, всеки път когато е нужна смяна на SIM карта. Но странно, помни игровите позиции за всички вградени игри.

Интернет

Телефон Nokia 2330 Classic - Opera Mini браузър на екрана на заглавна страница. Иконата Web (Интернет) е в долния десен край на главното меню. Извикването и извежда подменюто за Интернет опции - Nokia.mobi, Home (Начална страница), Browser (Браузър), Web services (Уеб услуги) и отново Download! (Изтегли!). Включен в телефона е браузъра Opera Mini. В моят телефон е версия 4.1.14287, 20090505. Браузъра предлага Search (Търсене), Bookmarks (Отметки) и History (Посетени). Понеже не съм наивен с идеята да плащам за Интернет през оператора на мобилни телефони (твърде скъпо), нямах възможност разширено да тествам браузъра и другите уеб възможности на телефона.

Заключение

Nokia 2330 Classic е един нов телефон с много възможности и добра цена. Батерията не остава заредена за дълго, особено когато се ползва, но е достатъчно приличен за да се има като главен телефон, дори и в днешната обстановка. За игра и функции, не е добър, най-вече заради лошия бляскав екран, предизвикващ ми главоболие след като го гледам за по дълго време. За говорене, инцидентни заснемания на снимки, игра или две, е приемлив За момента ще продължа да използвам моят Toshibo V9+i, но ако нямах друг телефон, щях да съм щастлив с Nokia 2330 Classic.


Коментари:

Назад към Разни

Назад към индекс