Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


МазезаМ (Нинтендо Геймбой Класик / Цветен Геймбой)

Играта МазезаМ за Нинтендо Геймбой на първо ниво. МазезаМ е пъзел игра, която разработих за много различни платформи. Версията представена тук е порта за Нинтендо Геймбой Класик и Нинтендо Цветен Геймбой. Направих я за Геймбой през годините 2003-2004-та, след успешно компилиране на няколко C изходни кода с GameBoy Developer's Kit (GBDK). Игровия енджин и самата игра беше прехвърлена на C преди това, така че не беше трудно да се адаптира към особеностите на Геймбой, по отношение на хардуер и мощност на процесора. Самата игра не изисква ресурси, така че не се нуждае от никакви оптимизации за скорост, а библиотеките и примерите представени в GBDK архива бяха достатъчни за реализация на цялата игра. Героя в играта използва хардуерния спрайт наличен при Геймбой. Останалата графика е направена чрез използване на текстовия енджин на GBDK с предефиниция на някои от знаците за представяне на тухли и блокчета. Програмата на играта проверява след стартиране на ROM, на каква платформа е пусната, и ако е Геймбой Класик или Цветен Геймбой, настройва палитрата си според платформата домакин. Има дори възможност да се провери дали е под Супер Геймбой (Геймбой Касетков Адаптер за SNES), но прескочих поддръжката за SGB. Играта се възползва от по-богатата палитра на Цветния Геймбой, същевременно напълно работеща и на класическия Геймбойм или Супер Геймбой. Беше запланувана и музика, но нямах късмет когато търсех неизползвана музика от Геймбой музикантите. Въпреки това играта е изцяло годна за игра и има всички нива представени и на другите платформи, без да се ограничава от по-малкия екран на Геймбоя и необикновените пропорции на изгледа.

Играта МазезаМ за Нинтендо Геймбой на четвърто ниво.

Целта на играта изглежда проста - да се премине от лявата част на нивото, до дясната, чрез плъзгане на вратите и създаване на коридори между тях, по които може да преминете. Веднъж след като стигнете до дясната част на нивото, героя преминава през прав коридор към следващото ниво. Играта става по-трудна с всяко преминато ниво. Но мотивацията на играча да стигне до следващото ниво също нараства. МазезаМ я има и за други разнородни платформи, с различни характеристики на всеки един хардуер. Към настоящия момент, я има като Джава аплет и версии за Синклер, Амига, Епъл Mac OS X, Windows, Ейпъл ][, Комодор 64, Супер Нинтендо, Орик Атмос (Правец-8Д), Колеко Вижън и Колеко АДАМ, CP/M и Rockbox. Това е истинска мултиплатформна игра с особености на всеки хардуер за който я има, започвайки от компютри от 1970-те години с много ограничени възможности, през конзоли с допълнителни характеристики за игри, и компютри от 1980-те и 1990-те години, до най-скорошните компютри и потребителски електронни устройства.
Изтегли МазезаМ (в1.2) за Нинтендо Геймбой Виж прочетиме файл
Изтегли МазезаМ (в1.1) за Нинтендо Геймбой Виж прочетиме файл
Коментари:

Назад към Нинтендо

Назад към Индекс