Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


Опасна Зона - Правец-8Д/Орик Атмос

Играта Опасна Зона за Правец-8Д (Орик). Снимка на Ниво 2. Опасна Зона е игра за Правец-8Д (Орик), написана от Радослав Исаев, публикувана като БЕЙСИК листинг за въвеждане на страниците на българското компютърно списание Computer, брой 2/1991. Играта е типичен клонинг на Sokoban, където играча трябва да пренареди кутии за да може да продължи към следващия стадий. Реализацията на играта е по-добра от повечето подобни пъзел игри, имаща 2X2 графики (2 знака широки и 2 знака високи) в режим HIRES. Вместо човек, в тази игра, анимиран октопод движи кутиите на екрана. Играта трябва да е малка и лесна за събиране на страниците на списанието, затова няма интро екран и музика. Звуците са минимални - когато играча се опита да направи невъзможен ход и при завършване на ниво.

Играта Опасна Зона за Правец-8Д (Орик). Снимка на Ниво 3. Октопода се контролира с клавишите стрелки. Няма разлика в изображението между вече поставените кутии и останалите, но това не е проблем, тъй като етапите нямат правилно поставени кутии в началото. Има възможност да се върне един от ходовете с клавиша RETURN, но второ натискане на същия клавиш рестартира етапа. Предоставени в архива са оригиналната БЕЙСКОВ-а програма, както е публикувана на страниците на списанието, която се нуждае от известно време за трансфер от DATA операторите в паметта. Предоставена в архива е и версията на машинен език, която стартира веднага. Решения за играта, заедно с видео и още снимки могат да бъдат открити на страницата с решения за Опасна Зона. Приятна игра.


Изтегли Опасна Зона за Правец-8Д (Орик)
Коментари:

Назад към Орик

Назад към Индекс