Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


MazezaM (Oric Atmos)

MazezaM е пъзел игра изобретена от Malcolm Tyrrell през 2002 базирана на идея от Oric-1 играта за въвеждане наречена "Fall Guy" (Падащ човек) и напомня на пъзел логиката на BoxWorld (Кутиен Свят) и многото други игри, базирани на пъзелите и. Оригиналната версия беше пусната за Sinclair ZX Spectrum, от която я пресъздадох на C за Amiga. Oric версията е базирана на Amiga C изходния код. Целта на играта е проста, и все пак трудна за постигане както е при многото разпространени пъзел игри. На всяко ниво тръгвате от коридора в лявата страна и трябва да преминете МазезаМа и достигнете коридора в дясно. С прогреса в играта, пъзелите стават по-трудни, което неимоверно увеличава мотивацията в играта.

Първа снимка на играта MazezaM за Oric Atmos - заглавен екран. Втора снимка на играта MazezaM за Oric Atmos - четвърто ниво.


Играта използва цялата Oric палитра и извършва някои трикове за постигане на повече цветове на един ред. Графиките са в текстов режим с редефиниран знаков набор (псевдографики), позволяващи по-бързо обновление на екрана и по-лесна реализация на игровия енджин. Представени са анимации и звукови ефекти, правейки я завършена за забавление Oric игра с общо четиридесет и две нива. Управлението на героя се извършва с клавишите стрелки, защото няма стандартен джойстик интерфейс при Oric (Правец-8Д). Играта е налична и за много други платформи с широка гама от характеристики на всяка платформа. Понастоящем я има като Джава аплет и версии за Sinclair, Amiga, Apple Mac OS X, Windows, Apple ][, Commodore 64, Super Nintendo, Nintendo Gameboy, Coleco Vision и Coleco ADAM, CP/M и Rockbox. Истинска мултиплатформена игра с особености на всяка различна платформа за която е налична, започващи от компютри от 1970-те години през конзоли и компютри на 1980-те и 1990-те години, до най-новите компютри и електронни устройства.


Изтегли MazezaM за Oric Atmos v1.04
Изтегли MazezaM за Oric Atmos v1.03
Коментари:

Назад към Орик

Назад към Индекс