Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


BoxWorld (Windows)

Играта BoxWorld на Windows - заглавен екран. BoxWorld (Кутиен Свят) е пъзел игра, където играча трява да постави кутии на специални места, за да събере енергия за телепортация към следващото ниво. Ако играча се окаже в безизходна ситуация, при поставяне на кутии на неподходящи места, той може да повтори текущото ниво, чрез натискане на клавиша R, но това ще струва живот. Ако се изхабят всички животи - играта свършва. Кутиите могат само да бъдат бутани, но не и дърпани, затова се изисква внимателна подредба на кутиите. Играта има прекрасна графика, приятна музика и 525 напрягащи мисълта нива за преминаване. Поради това че нивата са твърде много и трудни за преминаване в единична сесия, прогреса може да се запише с натискане на клавиша S на клавиатуратан, който по-късно може да се зареди с клавиша L. С клавиша Интервал се преминава към следващия пъзел, но само ако настоящия пъзел е вече преминаван в предишна игра. Няма хронометър за нивото, така че играча може да се успокои и мисли върху играта, преди да бута, без натиск от външни фактори, освен самия свят. С напредването на играта, пъзелите стават все по-трудни и по-трудни. Играча трябва да измисля по-сложни стратегии на по-горните нива, с много повече бутания и специални трикове за да разположи кутиите в ъгли или дълги коридори. Понякога, повечето от кутиите са вече разположени на подходящо място, но играча трябва да размени всички кутии само за да може да премести друга кутия и я постави на принадлежащото и място.

Играта BoxWorld на Windows - Свят 16 преди първо бутане. Идеята, базирана на класическата пъзел игра, е обновена с добавката на два нови типа кутии, които действат различно от нормалните кутии, разположени в повечето от нивата. Ледената Кутия може да бъде бутана нормално, но веднъж като се премести, тя се пързаля, докато не се спре от друг обект. За това са нужни допълнителни усилия, когато се поставят тези кутии на подходящите места. Другият специален тип е Инертната Кутия. Тази кутия не трябва да се поставя на специални места, и не се променя там. На някои нива решението може да не се вижда ведната, заради тези кутии, но понякога има пространство скрито под тях, където играча трябва да постави обикновените кутии. Те също могат да се използват като стопери за Ледените Кутии. На определени нива те са само препятствие, което е нужно просто да се разкара, тогава играча може да се фокусира върху нормалното решение на пъзела. Тези нови типове кутии, увеличават възможността за различни пъзели екпоненциално. опълнителните кутии се нуждаят от специално третиране, затова пъзелите с тях са много по-трудни за решаване.

Играта BoxWorld на Windows - Свят 24 с много Ледени Кутии. Друга добавка е грапавият терен, където играча може да ходи, но кутии не могат да се поставят на него. Той също ще спре Ледената Кутия. С този терен наум, възможността за супер лесни и много трудни пъзели нараства дори още повече. Играча може да се контролира с използването на джойстик или клавиатура. За по-добро ретро гейминг усещане, използването на аналогов джойстик е препоръчително.
и към АмигаОС 4, където заради използвания звуков плейър на асемблер, не работеше с музика. Пренаписах почти цялата игра наново за SDL библиотеката. Благодарение на Simple DirectMedia Layer (SDL) библиотеката, играта стана лесно преносима и я има също и за Amiga и MacOS X. Играта е продължение на МазезаМ и има свое продължение под формата на BoxWorld 2. За всеки пъзел фен наоколо, BoxWorld е силно препоръчана.


Изтегли BoxWorld (v1.14) за Windows
Изтегли BoxWorld (v1.12) за Windows 100% ЧИСТ награда от SoftpediaКоментари:

Назад към Други

Назад към индекс