Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


King Kong (Microsoft Windows)

Играта King Kong за Microsoft Windows. Снимка на заглавния екран. King Kong за Microsoft Windows е стар римейк на известната Nintendo електронна игра - Donkey Kong, която е също записана като първата игра на два екрана. Главната идея дойде от едно от участията в MiniGame състезанието, където беше реализирана за Oric. За Amiga версията бяха използвани нови графики, музика и звуци. За обновената версия, нови графики, музика и звуци бяха използвани. Също така, играта беше пренаписана на C и направена много по-лесна за прехвърляне на други платформи. Шест години след първоначалното пускане, я пренаписах за SDL библиотеката, правейки я по-лесна за рекомпилация на игровия изходен код на много повече платформи. За музика беше използвана чип трекер програмата AHX (Abyss Highest Experience). За графиките, използвах Personal Paint и нативни Amiga графични функции, които бяха по-късно пренаписани за използване със SDL библиотеката. Целта на играта звучи лесна - трява да отидете на покрива на сградата и да хванете крана в подходящото време. Когато крана е хванат, се премахва кука държаща King Kong. След като всички куки са махнати, горилата пада, играча е награден с бонус точки и щастливата принцеса изпраща въздушни целувки на своя спасител. Няколко препятствия правят целта по-трудна. Горилата хвъля варели. Ако варел удари играча (или той сам се удари в варел), му отнема живот. Има също и греди на строежа, които могат да убият нашият герой, ако го ударят. Или играча може да излети от сградата, ако не скочи в подходящото време, или просто тръгне в погрешна посока. Всички тези затруднения карат играча да излиза със стратегия за игра и отбелязване на по-добри резултати, които се пазят в точковия регистър BEST (Най-Добри), показан долу в дясно на игровия екран.

Играта King Kong за Microsoft Windows. Снимка по време на игра. Звуковите ефекти са минимални, но слушането им е голям помощник по време на играта, където играча се адаптира към скороста, според звънтенията. Играта освен приятен въвеждащ екран, има също и завършващ екран, стимулирайки играча да я превърти. Принцесата започва да се смее, ако горилата падне твърде много пъти. Награждават се бонус животи на определени точки. Има и някои малки изненади, които правят играта излъскан продукт. Може да се играе с клавиатура или джойстик. Поради някакво странно поведение на SDL библиотеката, играта работи в режим на цял екран само на AmigaOS 4, но не и на MacOS X и Windows. Това е най-вече заради режимите на разделителна способност на екрана, които не са стандартни на Епъл и Windows Машините. Играта е налична и за Amiga OS, Apple MacOS X и Sega Master System. Приятна игра.


Изтегли King Kong (в1.2) за Microsoft Windows 100% ЧИСТ награда от Softpedia


Коментари:

Назад към Други

Назад към индекс