Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


Davis Cup World Tour Tennis (Sega Mega Drive)

Покупка

Копието на играта Davis Cup Tennis получих безплатно, заедно с Extreme Land Sega Mega Drive 2 клонинга. Предполагам, че е била прибавена от продавача за да стимулира продажбите на конзолата. Не съм голям фен на спортни игри, но нямах възможност да избирам друга касета. Взех я, вместо опцията да я оставя.

Опаковка

Davis Cup Tennis касета с Sega Extreme Land Mega Drive 2 конзола на фона. Играта нямаше опаковка. Беше просто пъхната в кутията на конзолата. Касетата е стандартна, черна, пластмасова, с текста CAUTION (ВНИМАНИЕ) на гърба. За съжаление, етикета на лицето беше сложен завъртян, или се е изместил по време на загряване. Има снимка на тенис играч, който тъкмо е ударил топка. Топката се движи много бързо, което е показано чрез ефекта на замъглено движение и останалата траектория във въздуха. Със зелен шрифт на бял фон е написано DAVIS CUP (КУПА ДЕЙВИС), а на черен фон с жълти букви е написано TENNIS (ТЕНИС). Под латинското име има и надпис на китайски. Отгоре на касетата на червен фон с жълти букви е написано DAVIS CUP TENNIS (ДЕЙВИС КУПА ТЕНИС), което прави касетата лесно разграничима от други такива.

Играта

Davis Cup Tennis game - title screen running on Extreme Land Mega Drive 2. Също като другата касета, която купих за Sega Mega Drive, не беше оригинална игра. Заглавието на екрана бе показано веднага след включване на конзолата, без логото на СЕГА. Също като на касетата, върху екрана със заглавие е написано:

DAVIS CUP
WORLD TOUR

Тенис играч сервира от ляво, удряйки топката към екрана, откъдето тя изскача обратно към него за да продължи да играе. Един хубав псевдо триизмерен ефект, когато се гледа играча да играе, с прекрасна музика. Няма нито текст за авторите, нито какъвто и да е друг текст освен заглавието. По-дълбок поглед в заглавния екран разкрива че текста с надписите не е напълно изтрит, а само хакнат да се показва извън екрана, чрез изменение на Y координатата. Това е видимо, когато се появи горната линия на някой текст, след това изчезне. Като се натисне старт бутона, се появява главното меню.

Игра Davis Cup World Tour Tennis - снимка на главното меню. В главното меню има пет налични опции. Като минаваш през тях, няма автоматично да ти се покажат подопциите, а е нужно едно натискане на бутон. Първата меню опция е за TRAINING (ТРЕНИРОВКА). Препоръчва се на всички, които играят за първи път да отидат на това меню, след което да опитат останалите. Има подопции за PRACTICE (ПРАКТИКА),където играча може да практикува с машина за хвърляне на топки. Показан е контролера, с натиснатата посока и бутони, изобразяващо на играча какво прави. Много полезно. Следащото в менюто за тренировка е PRECISION (ПРЕЦИЗНОСТ), където топките от машината за хвърляне на топки трябва да се насочат към посочени от стрелка места на корта. Това е вече по-трудна цел, предназначена за по-опитни играчи. Трето в трейнинг опциите е SERVICE (СЕРВИС), където играча тренира сервиса си с показана от стрелка цел. Графично изобразен контролер помага на играча чрез показване на коя посока и клавиш да натисне. Следваща опция е тренировката за SPEED (СКОРОСТ), което е също важно за играта на тенис. Тук играчът тренира своята скорост и концентрация с машината за хвърляне на топки, която хвърля топките все по-бързо и по-бързо, с всяка върната топка. Последна опция е BALLS (ТОПКИ), където играча в тренировъчна сесия с компютъра или друг играч сервира топки от джобовете си към опонента. От опцията може да се изпита режима за двама играчи с разделен екранен режим. В сесията за тренировки играчът може също да избере да опита от различните кортове - CLAY COURT (ГЛИНЕН КОРТ), GRASS COURT (ТРЕВЕН КОРТ), HARD COURT (КОРТ С ТВЪРДА НАСТИЛКА) или INDOORS COURT (ЗАТВОРЕН КОРТ). Всеки тип корт си има своите особености, които трябва да се вземат под внимание когато се играе играта. В тренинга може също да се избере трудността - AMATEUR (АМАТЬОР), PROFESSIONAL (ПРОФЕСИОНАЛИСТ) или BEGINNER (НАЧИНАЕЩ). Втора меню опция в главното меню е EXHIBITION (ПРОЯВА), където играта може да бъде избрана като SINGLE (ЕДИНИЧНА), за един играч срещу друг, или DOUBLE за двама срещу двама играчи. В режима за един, играча може да играе срещу конзолата, или срещу друг играч. В двойния режим, играча може да играе заедно с конзолата, срещу двама опонента контролирани от конзолата, двама истински играча срещу опоненти от конзолата, или двама играчи, един от тях в първия отбор и друг в отбора опонент. Типа корт също може да се избира, също и броя сетове за игра - 1 SET, 3 SETS или 5 SETS, както и трудността.

Davis Cup World Tour Tennis - снимка на играта по време на проява срещу конзолен играч. За разлика от тренировъчните сесии, където само няколко човека наблюдават, в мачовете на проявите има многобройна публика, която ръкопляска, когато е отбелязана точка от един от играчите или се играе майсторски. Публиката може да се види само в режим на един играч. Следваща опция в главното меню е TOURNAMENT (ТУРНИР) - играча или двама играчи играят срещу други опоненти за да победят. Тук играта е много по-трудна с различни опоненти, всеки от тях с цел да спечели купата. Играта има общо 16 рунда. Това я прави едно истинско предизвикателство за играча. В турнира кортовете все още може да бъдат избирани, докато в следващата опция в главното меню - DAVIS CUP (КУПА ДЕЙВИС), може да се избере само типа игра - един играч с конзолата срещу два конзолни опонента, два играча срещу два конзолни опонента, или два играча - по един във всеки отбор. В това меню само броя сетове и трудността може да бъдат избрани. Петата опция е най-интересната за мен, наречена CHAMPIONSHIP (ШАМПИОНАТ). Няма други опции, освен промяната на нивото на трудност.След избор на играча, прекрасната мелодия се сменя с друга прекрасна мелодия, след това се появява карта на света с прозорец казващ

SPONSOR BONUS (СПОНСОР БОНУС)

TENGEN OFFERS YOU (ТЕНГЕН ВИ ПРЕДЛАГА)

$20.000.

След натискане на бутон, Вашите MONEY (ПАРИ) показани в долния десен ъгъл от $0 стават $20.000 и тук почва забавлението. Започвате от RANK:64 (РАНК:64), показан долу в ляво. Сега е ваш ред да вземете по-добър ранк. Може да се избере къде да се играе, което струва пари за вход и транспорт. Но има награди за спечелване, плащащи за разходите, ако играча успее да победи. Показана е и WEEK (СЕДМИЦА) в горната част на екрана. През различните седмици, различни оферти по света се отварят. Наистина прекрасна добавка към другите опции, със стратегия, опции за различни турнири (единици и по двойки) и избрани кортове, зависещи от местоположението. Събирането на пари е добър мотив да се играе по света. Някои от местата, които може да се изберат са TOULOUSE, FRANCE (ТУЛУЗА, ФРАНЦИЯ) - двойки, турнир, затворено, SHANGAI, CHINA (ШАНХАЙ, КИТАЙ)- двойки, турнир, затворено и SYDNEY, AUSTRALIA (СИДНИ, АВСТРАЛИЯ), турнир по единици, твърда настилка. Тук играта в възможно да стане много дълга, затова напредъка може да бъде записван на световната карта със система с пароли.

Davis Cup World Tour Tennis - снимка на играта в режим на двама играчи. Davis Cup World Tour Tennis е много приятна за развлечение спортна игра, с нарастваща мотивация по време на играта, значителен курс на обучение и забавен геймплей. Отначало не изглежда толкова добър, но веднага след като играча започне да отбелязва точки на побеждаващия го опонент, се мотивира да става по-добър и по-добър. Музикалните мелодии са добри за слушане, звуците са перфектно семплирани гласове, графиката е много добре направена, с много цветове, скрола и анимациите са идеални. Има дори забавни бонус сцени, където играч е гневен за аута си. Хвърлянето на монета преди мача е също много приятна добавка към играта. Турнирите по двойки са още едно голямо предизвикателство за играча, играещ ги с друг играч или конзолата. Дори и да бях в началото скептичен към играта, съм щастлив да я имам в моята Sega колекция, да я играя и и се наслаждавам от време на време на стар телевизор.

  • Геймплей: 8/10 - играча има мотивация да играе и става по-добър, но понякога е много трудна. Кооперативния режим за двама играчи е прекрасна добавка с напълно различни изиквания към двамата играещи.
  • Презентация: 8/10 - хубава меню система, анимации на заглавния екран, графики и опции.
  • Графика: 8/10 - много добри екрани, с използване на множество цветове, но има няколко еднакви шаблона забележими по време на играта. Много добри анимирани спрайтове.
  • Звук: 7/10 - Много добри семплирани звуци. Музиката е твърде повтаряема за да се остави играта на спокойствие и да и се наслаждава. Има само три мелодии.
  • История: 10/10 - Прекрасно предизвикателство за играча в шампионата. Истинска мотивация за всеки, възможност за запис. Смешните разговори допринасят за настроението по време на игра. Не трябва да се пренебрегва и опцията да се играе в практика, проява, Купа Дейвис и турнир.
  • Общо: 82%

Игра която ще се играе не само от тенис фенове, а от всеки който обича игрите.


Коментари:

Назад към Сега

Назад към Индекс