Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


King Kong (Амига)

Играта King Kong за Amiga OS 4. Снимка на заглавния екран. King Kong за Amiga е стар римейк на известната Nintendo електронна игра - Donkey Kong, която е също записана като първата игра на два екрана. Главната идея дойде от едно от участията в MiniGame състезанието, където беше реализирана за Oric. За Amiga версията бяха използвани нови графики, музика и звуци. Също така, играта беше пренаписана на C и направена много по-лесна за прехвърляне на други платформи. Шест години след първоначалното пускане, я пренаписах за SDL библиотеката, правейки я по-лесна за рекомпилация на игровия изходен код на много повече платформи. За музика беше използвана чип трекер програмата AHX (Abyss Highest Experience). За графиките, използвах Personal Paint и нативни Amiga графични функции, които бяха по-късно пренаписани за използване със SDL библиотеката. Целта на играта звучи лесна - трява да отидете на покрива на сградата и да хванете крана в подходящото време. Когато крана е хванат, се премахва кука държаща King Kong. След като всички куки са махнати, горилата пада, играча е награден с бонус точки и щастливата принцеса изпраща въздушни целувки на своя спасител. Няколко препятствия правят целта по-трудна. Горилата хвъля варели. Ако варел удари играча (или той сам се удари в варел), му отнема живот. Има също и греди на строежа, които могат да убият нашият герой, ако го ударят. Или играча може да излети от сградата, ако не скочи в подходящото време, или просто тръгне в погрешна посока. Всички тези затруднения карат играча да излиза със стратегия за игра и отбелязване на по-добри резултати, които се пазят в точковия регистър BEST (Най-Добри), показан долу в дясно на игровия екран.

Играта King Kong за AmigaOS 4. Снимка по време на игра. Звуковите ефекти са минимални, но слушането им е голям помощник по време на играта, където играча се адаптира към скороста, според звънтенията. Играта освен приятен въвеждащ екран, има също и завършващ екран, стимулирайки играча да я превърти. Принцесата започва да се смее, ако горилата падне твърде много пъти. Награждават се бонус животи на определени точки. Има и някои малки изненади, които правят играта излъскан продукт. Може да се играе с клавиатура или джойстик. Възможно е да се гледа играта в прозорец на Workbench или в режим на цял екран. Играта е налична и за Епъл MacOS X, Microsoft Windows и Sega Master System. Приятна игра.


Изтегли King Kong (в1.2) за AmigaOS 4
Изтегли King Kong (в1.1) за Amiga (68K)Коментари:

Назад към Амига

Назад към индекс