Към индекс страницата.Информация относно уебсайта.Секция за компютри Амига.Ейпъл неща.Компютри Комодоре.Орик (Правец 8Д) продукти.Сега конзоли..Синклер ЗетХикс Спектрум софтуер.Неща за конзолите на Нинтендо.Други неща за различни компютри.Различна информация, ревюта и файлове.Връзки към други интересни сайтове.Select section


English language


Български език

Натиснете за информация за дарениеОткрий в сайта:
Абонирай се за hirudov.com RSS емисия


АнтиИСДА Боец (Commodore VIC-20)

Играта AntiISDA Warrior за Commodore VIC-20 - заглавен екран. Игралната концепция за AntiISDA Warrior (АнтиИСДА Боец) беше първоначално разработена на Oric Atmos през 2003-та година, докато си припомнях една от демо програмите на БЕЙСИК, в книгата идваща окомплектована с компютъра Правец-8Д. Заради простата концепция и лесното и прехвърляне, я пригодих за множество компютърни и конзолни платформи. Някои от системите, на които вече я има, никога не бях докосвал или разработвал за тях преди. Една от тези системи е Commodore VIC-20. VIC-20 или VC20 в Германия, беше пуснат през 1980-та година, притежаващ 1.0227 Mhz 6502A микропроцесор, 5KB RAM, осем знакови цвята и триканален звук. Базовия модел често се нарича неразширен VIC. С използването на VIC-20 емулатори на Амига, асемблера dasm и ръководства за програмиране, успях да направя бързо прехвърляне на играта AntiISDA Warrior за неразширен VIC. Исках да бъде бърза, затова беше написана изцяло на асемблер. За графиката по време на игра, използвах собствени редефинирани знаци, изобразяващи бомбата и враговете, вместо вградените PETSCII. По-късно се свързах с Anders Carlsson за музиката. Той направи ремикс на Your Latest Trick от Dire Straits албума Brothers in Arms за заглавната музика. Играта има допълнителна музика и звукови ефекти, прехвърлени от 6502 Apple II асемблерните процедури, които използвах за други софтуерни проекти.

Играта AntiISDA Warrior за Комодор ВИК-20 по време на игра. Целта на играта и концепцията бяха запазени същите на VIC-20. Историята, която измислих сам, е все още същата, само че този път спасявате VIC-20 стоки, които ще бъдат премахнати, ако не успеете да удържите атаката. Играта става все по-трудна и по-трудна с всяко следващо ниво, където нападателите се доближават до снаряда (Наречен пингбомба). Сходството с игата Space Invaders (Космически Нашественици) не е само случайно, но тук само изстрелите са преместваеми, но не и враговете или първоначалното място за стрелба. За да направя играта цветна, използвах всичките VIC-20 цветове от палитрата. Ако атаката не се удържи, има завършващ екран с текст и музика или ако атакуващите са успешно отстранени, има изходен екран. Пълен изходен код за играта има в архива. Други платформи за които играта също я има са:
Изтегли AntiISDA Warrior (v1.2) за Commodore VIC-20
В предоставения zip архив е играта в PRG и D64 формат за по-лесно зареждане на истински VIC и/или емулатор.

Коментари:

Назад към Комодоре

Назад към индекс